21.4.17

Schimbări care trimit românii la cozi interminabile din 2018


Modificarea a Codului Fiscal şi introducerea venitului global pe gospodărie va produce din 2018 cozi interinabile la ANAF, cu scandalurile de rigoare. 

Prin proiectul de de modificare a Codului Fiscal, angajatorii nu vor mai reţine din salariul angajaţilor, în fiecare lună, decât contribuţiile sociale, nu şi impozitul pe venit, care va fi plătit individual. 
Acum, angajatorii reţin salariaţilor atât contribuţiile sociale (pensii, sănătate, şomaj), dar şi impozitul pe venit de 16%. Începând cu anul 2018, anagajatorii vor mai vira doar contribuţiile sociale. 
Impozitul va fi plătit de angajat, iar angajatorul are doar obligaţia să îi elibereze, până în luna februarie 2019, un document cu situaţia veniturilor nete realizate în cursul anului precedent.
Veniturile din activităţi independente, din investiţii sau sau jocuri de noroc vor fi impozitate anual, prin globalizare la nivel de gospodărie. 
Din păcate, o astfel de schimbare va readuce în România cozi interminabile, ca pe timpul comunismului. Atunci se aştepta la carne sau lapte, acum că să plătească dările la ANF. 
Nimeni nu precizează dacă ANAF va avea suficienţi angajaţi să facă faţă noului val de contribuabili, mai ales că în ultimele luni au tot avut loc reduceri de personal prin agenţii. 
Nu scapă bine românii de impozitul local şi trebuie să stea la coadă pentru cel pe gospodărie. 
Asta, dacă nu se mai inventează un altul până la finalul anului. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu