7.6.13

Alocatia de stat pentru copiii


Alocatia de Stat pentru copii, devine din an in an tot mai nesemnificativa, o mai mare parte dintre bani fiind dirijati spre indemnizatia pentru crestere copiilor, deoarece acestea sunt pe periode scurte de timp, chiar daca sunt sume mai importante.

Această alocatie poate fi primită de copiii care urmeaza o forma de invatamant pe teritoriul tarii noastre, pana la implinirea varstei de 18 ani.
Alte categorii beneficiare:
- Copiii cu grad de invaliditate I si II si cei cu handicap, pana la varsta de 18 ani
- Copiii care au împlinit vârsta de 18 ani şi care urmează cursurile profesionale sau liceale, pâna la finalizarea acestora, cu conditia să nu repete anul şcolar decat daca motivele sunt de natura medicala (se devodeste cu certificat medical).
- Toţi copiii cetăteni romani, straini sau apatrizi care domiciliază in Romania au dreptul la alocatie de stat in cuantum de 200 lei/luna pana la varsta de 2 ani si 42 de lei luna pana la varsta de 18 ani.
Cuantumul alocatiei de stat pentru copii la indicatorul social de referinta (ISR, stabilit la o valoare de 500 lei), acesta fiind dupa cum urmeaza:
- Pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani (sau 3 ani pentru copilul cu handicap), alocatia de stat va fi de 0,4 ISR (adica tot 200 lei)
- Pentru copiii cu varsta intre 2 si 18 ani, alocatia de stat va fi de 0,084 ISR (adica tot 42 lei)
- Pentru copilul cu handicap cu varsta cuprinsa intre 3 si 18 ani, alocatia de stat va fi de 0,168 ISR (adica 84 lei).









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu