28.5.13

Ce este asigurarea mixta de viata


Pentru cei interesati, asigurarea mixta de viata este una dintre cele mai atractive polite de pe piata, ea acoperind atat riscul de deces al asiguratului, cat si riscul de supravietuire, ceea ce inseamna ca societatea de asigurare va plati prima de asigurare indiferent daca survine sau nu decesul. In cazul unei asigurari pe cinci ani, spre exemplu, si in conditiile in care asiguratul nu a decedat, compania de asigurari va plati prima de asigurare in totalitate acestuia.

Aceasta polita este foarte avantajoasa pentru ca functioneaza si ca un instrument de economisire, suma asigurata putand fi fructificata la finalul perioadei prevazute in polita. Dezavanyajul acesteia este ca in cazul in care asiguratul vrea sa retraga banii economisti inainte de expirarea politei, va trebui sa renunte la ea. O astfel de polita se incheie pe o perioda intre 3-5 ani si 60-65 de ani, in functie de companie, conditia fiind insa ca asiguratul sa nu depaseasca 75 de ani.
Documente necesare :
Contractantul Politei de Asigurare trebuie sa aiba C.I. in original si o copie xerox. De asemenea pentru stabilirea riscului medical pe care societatea de asigurare si-l asuma sunt necesare (dupa caz) documente si adeverinte medicale care certifica starea de sanatate cu care intra in programul de protectie.
Asiguratul trebuie sa aiba, dupa caz : C.I. orginal si copie (adulti) si Certificatul de Natere original si copie pentru copii si de asemenea documente medicale care sa ateste starea de sanatate. De asemenea trebuie cunoscute datele Medicului de Familie: Nume, Prenume, adresa Cabinetului Medical si Nr de Telefon.
Pentru mostenitori trebuie stiute datele de identificare CNP si gradul de rudenie cu asiguratul.
Prima de asigurare care se plateste anticipat.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu