10.7.11

Sfânta Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului, 15 august 2017

Sfânta Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului, 15 august 

În fiecare an, principala sărbătoarea a Mariei, sau Sfânta Marie Mare, se sărbătoreşte în data de 15 august. 
În 2017, Sfânta Maria Marea este marţi, fiind una dintre zilele libere legale, stabilite de Parlamentul României. 
În a cincisprezecea zi din luna august este ziua când cinstim Adormirea Preamăritei, Stăpâne a noastră Năcătoare de Dumnezeu şi pururea Fecioara Maria. 
Ea se numeşte oficial în biserica ortodoxă "Adormirea Maicii Domnului" sau Sfânta Maria Mare, cum i se spune în termeni populari, se numeşte oficial în biserica romano catolică "Ridicarea la Ceruri a Fecioarei Maria" 
Aceste biserici sărbătoresc şi pe 8 septembrie Naşterea Maicii Domnului, care se numeşte popular Sfânta Maria Mică. 
Datorită calităţilor sale, Născătoarea de Dumnezeu mai are atribuite titlurile de Fecioara Maria, Maica Domnului, Nuetra Senora sau Doamna Noatră, Regina Cerurilor, Madonna. 
Pe 15 august, una dintre cele mai importante sărăbători religioase ortodoxe şi romano catolice, când se întâmplă moartea şi înălţarea cu trupul la cer. 
Mama lui Isus a aflat de la un înger că va fi strămutată din acestă lume şi i-a înştiinţat pe Apostoli că şi-a făcut pregătirile de înmormântare. 
Domnul însuşi a coborât pentru ai primi sufletul în mâini. Fecioara Maria şi-a dat duhul ca şi cum ar fi căzut în somn, sau în adormire, de aici şi numele sărbătorii "Adormirea Maicii Domnului". 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu